انواع طعم دهندههای چای
چای نوشیدنی معطر و محبوبی هست که در فرهنگهای مختلف جایگاه خاص خودش را دارد. این نوشیدنی با دم کردن برگهای همیشه سبز گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می شود. باستان شناسان بر اساس شواهد موجود میگویند که نوشیدن چای برای اولین بار در چین رواج داشته و قدمت این نوشیدنی محبوب به بیش از ۶۰۰۰ سال پیش برمی گردد.

مصرف روزانه چای میتواند از تشکیل لختههای خون در شریانهای اصلی بدن جلوگیری کند، از همین رو بر اساس گفتههای محققین کسانی که روزانه بیش از ۳ فنجای چای مینوشند کمتر مورد حملات قلبی و مغزی قرار میگیرند.
چای از قدیم تا به امروز طعم و مزه دل پذیری داشته و روزانه جزء یکی از نوشیدنی های مورد استفاده هر خانه ای است که حس خوشایندی را به افراد منتقل می کند. راز اصلی خوش طعم شدن چای به کیفیت خود چای و نحوه صحیح دم کردن چای به صورت اصولی، بستگی دارد.
اگر طعم چای برایتان یکنواخت شده و دوست دارید که طعمهای متفاوتی از چای را تجربه کنید چه کاری میتوانید انجام دهید؟
مصرفکنندگان و طرفداران چای میتوانند از طعم و مزه خالص چای لذت ببرند و میتوانند چای را با انواع طعم دهندههای چای مانند میوهها، گیاهان و ادویهجات مخلوط کنند و آن را بنوشند. وقتی بخواهید نوشیدن یک چای عالی و خاص را تجربه کنید میتوانید از طعم دهندههای مختلف در چای خود استفاده کنید.
انواع گیاهان طعم دهنده ی چای
زنجبیل طعم دهنده چای

چای زنجبیل یک نوشیدنی با طعم تند است که میتواند باعث گرمی در بدن انسان شود. زنجبیل به عنوان طعم دهنده در نوشیدنیهای دارای کافئین مانند چای سیاه یا قهوه است که دارای خواص درمانی بیشماری هستند. به طور گستردهای در فرهنگهای مختلف برای تسکین گلودرد یا سرفه، مبارزه با سرماخوردگی و سهولت سوءهاضمه، تهوع و بیماری حرکتی مورد استفاده قرار میگیرد. ریشه زنجبیل خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی دارد. به عنوان مثال، محققان دریافتند که مصرف روزانه چای زنجبیل با کاهش خطر فشار خون بالا و بیماری عروق کرونر قلب همراه بوده و میتواند از بسیاری از بیماریها جلوگیری کند.
یک روش ساده برای تهیه چای زنجبیل با چای سبز یا هر نوع چای دیگر (چای سفید، چای اولونگ، چای سیاه) این است که ابتدا چای زنجبیل درست شود و سپس یک تا دو دقیقه چای سبز را به آن اضافه کرده و بگذاریم دم بکشد.
هل طعم دهنده چای

یکی از محبوبترین و پراستفادهترین طعم دهندههای چای، هل است. ادویهای با طبع گرم و بسیار خوشبو که برای بخشیدن طعم مطبوع به نوشیدنیها و غذاها از آن بسیار استفاده میشود. هل به عنوان طعمدهنده چای و دمنوشها خواص درمانی بسیاری نظیر سمزدایی بدن، پاکسازی کلیه، کبد و همچنین مشکلات تنفسی مانند آسم، برونشیت بسیار موثر و مفید است. پیشنهاد میکنیم که اگر رژیم لاغری دارید، حتما مقداری پودر هل را به چای یا قهوه خودتان اضافه کنید چرا که میتواند میزان چربی سوزی را در بدنتان افزایش دهد.
زعفران طعم دهنده چای

چای زعفران را میتوان با قرار دادن کلالهها در آب گرم به صورت ساده تهیه کرد. اما این ادویه میتواند طعمی تند و تلخ داشته باشد. به همین دلیل، بسیاری از دستورالعملهای تهیه این چای را به روشهای مختلفی ارائه میدهند. میتوان آن را با برگهای چای مخلوط کرد یا گیاهان و ادویههای دیگری افزود. همچنین میتوان از چای زعفران در فصل سرما استفاده کرد. چای زعفران مواد مغذی موجود در این ادویه را حفظ میکند و فواید زیادی را ارائه میدهد. در یک کارآزمایی بالینی که توسط انجمن تحقیقات دیابت پزشکی انجام شده است، افراد دیابتی که چای را با ۳ گرم زعفران مصرف کنند، میزان کلسترول خود را کاهش میدهند.
چای زعفران بدن انسان را در برابر نقص یادگیری، افت حافظه و مشکلات عصبی بیوشیمیایی ناشی از آفلاتوکسین B-۱ محافظت میکند. این یافتهها نشان میدهد که زعفران ممکن است اثرات مفیدی بر سلامت روان و عملکرد شناختی داشته باشد. این ادویه همچنین به دلیل نقش خود به عنوان ماده محافظ در برابر مسمومیت، افسردگی، سرطان و اختلالات التهابی مورد مطالعه قرار گرفته است و محققان معتقدند که خواص درمانی آن به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدانهای فراوان است. زعفران ۱۵۰ ترکیب مفید دارد.
دارچین طعم دهنده چای

دارچین این ادویه خوشمزه و خوشطعم میتواند در درست کردن یک چای خوشمزه بسیار کاربردی باشد. چای دارچین، با طعم تند و عطر خوشایندی که دارد میتواند راه خوبی برای آرامش پیدا کردن و در عین حال بهرهمند شدن از ویتامینها و مواد معدنی باشد. دارچین را میتوان یکی از بهترین ادویه های چای برشمرد که با طعمی که دارد شما را از قند بینیاز میکند و آن را به یک نوشیدنی عالی برای جلوگیری از اضافه وزن و چاقی بدل میکند. همچنین چای دارچین سرشار از پتاسیم است که اثرات سدیم در ایجاد فشار خون بالا را خنثی میکند. پلی فنولهای موجود در دارچین نیز قند خون بالا یا نامتعادل را تنظیم میکنند و از این نظر میتوان آن را بهترین چاشنی چای برای کنترل دیابت و قند خون قلمداد کرد.
گل سرخ طعم دهنده چای

چای گل سرخ، یک راه درمان برای اختلالات عاطفی مانند اضطراب و افسردگی است. چای گل سرخ بسیار خوش عطر و طعم بوده و بدون کالری و یک نوشیدنی تقویت کننده است. چای گل سرخ درد های قاعدگی مانند گرگرفتگی و نفخ دردناک را تسکین می دهد.
این نوشیدنی برای پوست بسیار مفید بوده و سرشار از ویتامینهای A و E است که به سفت شدن و آبرسانی پوست کمک کرده و همچنین چین و چروک ها و لک های پوستی را کاهش می دهد. نوشیدن چای گل سرخ باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. چای گل سرخ تقویت کننده سیستم قوای جنسی در آقایان و خانم ها می باشد.
لیمو طعم دهنده چای

اگر طعم ترش دوست دارید، لیمو می تواند بهترین طعمدهنده چای برای شما به حساب بیاید. لیمو یکی از منابع عالی برای ویتامین c و مواد مغذی ضروری بدن است و ترکیب آن با چای جز محبوبترین انتخابها در بین طعم دهندههای چای به شمار می آید. باید توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد لیمو ترش با چای مضراتی هم برای سلامت بدن دارد. چرا که گرما سبب تسریع در واکنشهای شیمیایی موجود در لیمو شده و توصیه میشود که کمتر از لیمو در چای خود استفاده کنید.
کاکوتی طعم دهنده چای

گیاه کاکوتی دارای طبع گرم و خشک بوده و ضد عفونی کننده مجاری تنفسی است. چای کاکوتی علاوه بر طعم بی نظیر، آرامش بخش طبیعی است و برای تقویت روده و معده بسیار مناسب است، بنابراین بعد از غذا نوشیدن یک فنجان چای کاکوتی پیشنهاد می شود. چای کاکوتی ضد نفخ و خلط آور بوده و روده را پاکسازی و اسهال را درمان می کند. همچنین نوشیدن چای کاکوتی خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش می دهد.
افزودن انواع طعم دهنده های چای، چه خواص و فوایدی برای سلامتی دارد؟
طعمدهندههای چای اعم از دارچین، هل ، زعفران و غیره علاوه بر این که ویتامین و املاح به چای اضافه میکنند، حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی مختلفی هستند که میتواند از بدن در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت کند. علاوه بر این چون طبع چای سرد میباشد اضافه کردن چاشنی های چای مثل دارچین و زنجبیل میتواند آن را خنثی کرده و سردی آن را برطرف کند. این کار مخصوصا برای کسانی که طبع سردی دارند بسیار پیشنهاد میشود.