منوی دسته بندی

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

بزن بریم

درمان انواع دردها با گیاهان دارویی

برای همه ی ما پیش می آید که پایمان پیچ بخورد یا رگ به رگ شود، دچار آفت دهان، دندان درد، ورم گوش، گلودرد و غیره شویم.در این صورت یک یا چند عضو بدن به درد می آید و دچار التهاب می شود. اما از قدیم گفته اند «خدا یک درد داده و هزار و یک درمان». در واقع برای هر دردی، مسکن های طبیعی خوبی وجود دارد.

درمان انواع دردها با گیاهان دارویی
درمان انواع دردها با گیاهان دارویی

متاسفانه چیزی که ما امروزه یاد گرفته‌ایم این است که با اولین احساس درد، حتی یک سردرد ساده، سریعا یک قرص مسکن می‌خوریم. بی آنکه بدانیم مصرف طولانی مدت این قرص‌ها چه بر سر ما می‌آورند.

خیلی وقت‌ها هم این قرص‌ها دیگر تاثیری ندارند و ما همچنان به‌دنبال مسکن جدیدتر و قوی‌تر می‌گردیم. درادامه برخی مواد غذایی طبیعی معرفی می‌شوند که نتیجه مطالعات بسیاری خاصیت ضد درد و ضد التهاب آن‌ها را نشان داده‌اند.

در این مقاله شما را با 11 گیاه تسکین دهنده درد آشنا می کنیم.


نعنا فلفلی

نعنا فلفلی درمان درد
نعنا فلفلی درمان درد

اگر یک راه حل سریع و مطمئن برای خلاص شدن از آفت دهان وجود داشته باشد، استفاده از نعنا فلفلی است. گیاه نعنا فلفلی علاوه بر رفع آفت ها باعث تسکین و بی حسی دردهای ناشی از آن نیز می شود.

روش استفاده از گیاه نعنا فلفلی
یک قاشق چایخوری چوب میخک، یک قاشق چایخوری برگ نعنا فلفلی و یک قاشق چایخوری آویشن را در یک فنجان آب جوش بریزید و کاملا مخلوط کنید. یک گلوله پنبه ای را به این محلول آغشته کرده و روی آفت بزنید. از این روش برای کودکان بخصوص کودکان زیر پنج سال استفاده نکنید.

به‌طور سنتی از نعناع فلفلی برای رفع اسپاسم‌های دردناک و مشکلات مرتبط با التهاب مفصلی استفاده می‌کنند. همچنین مالیدن روغن نعناع فلفلی روی شقیقه‌ها و پیشانی می‌تواند سردرد تنشی (شایع‌ترین نوع سردرد) را تسکین دهد.البته باید از مالیدن روغن نعناع فلفلی روی پوست دارای بریدگی خودداری کنید؛

برای این منظور، مقدار کمی از روغن را روی پوست بازویتان بمالید. اگر پس‌از 24 ساعت علائم حساسیت مانند قرمزی، خارش، تورم و غیره مشاهده نشد، مصرف موضعی این روغن به احتمال زیاد برای شما بی‌خطر خواهد بود. توجه داشته باشید که از این روغن نباید برای کودکان استفاده کنید.


زردچوبه

زردچوبه درمان درد
زردچوبه درمان درد

در طب سنتی هند از زردچوبه برای تسکین درد التهاب مفاصل (آرتریت) استفاده می‌شود؛ زیرا این گیاه حاوی آنتی‌اکسیدانی به نام Curcumin است. براساس مطالعات انجام‌ شده ، کورکومین می‌تواند بر سیتوکین‌ها (پروتئین‌هایی که به‌دنبال فرآیند التهابی ترشح می‌شوند) غلبه کند و یک ضد درد موثر باشد.

پروستاگلاندین‌ها در بافت‌های مختلف بدن، در پاسخ به آسیب بافتی یا عفونت تولید شده و به عنوان بخشی از روند بهبودی، باعث التهاب، درد و تب می‌شوند. بنابراین کورکومین با مهار اثر پروستاگلاندین‌ها می‌تواند اثر ضد درد قاعدگی نیز داشته باشد.

کورکومین همچنین برای کاهش درد‌های مرتبط با اختلالات خود ایمنی و التهاب تاندون‌ها موثر است.


زنجبیل

زنجبیل درمان درد
زنجبیل درمان درد

نوشیدن دم‌نوش زنجبیل به رفع گرفتگی و احتقان ناشی از سرماخوردگی کمک می‌کند. از ‌سوی ‌دیگر، مصرف مکمل‌های حاوی زنجبیل بر کاهش درد مؤثر است. زنجبیل با کاهش سطح پروستاگلاندین، درد ناشی ‌از التهاب مفاصل را تسکین می‌بخشد.

برخی مطالعات نشان می‌دهند زنجبیل نسبت ‌به داروهای ضد ‌التهاب غیر استروئیدی مانند آسپرین می‌تواند به‌ شکل مؤثرتری درد و التهاب را کاهش دهد.


کندر (BOSWELLIA)

گندر درمان درد
گندر درمان درد

کندر از رزین و صمغ پوست درخت کندر به‌دست می‌آید و واکنش‌های شیمیایی مربوط به ایجاد التهاب را خنثی می‌کند. استفاده از کندر در طب سنتی هند، سابقه زیادی دارد.


مریم گلی

مریم گلی برای درمان درد
مریم گلی درمان درد

مریم گلی خواص قابضی دارد و باعث تسکین گلودرد می شود. این گیاه به انقباض بافت های تحریک شده ی مخاط کمک کرده و باعث التیام آنها می شود.

مریم گلی ضدتعریق است و باعث کاهش ترشحاتی می شود که التهاب را بیشتر می کنند.

2 گرم برگ مریم گلی خشک را با یک فنجان آب جوش دم کنید. محلول را صاف کرده و اجازه دهید خنک شود. هر روز با این محلول غرغره کنید تا علائم بیماری از بین برود.
استفاده از  گیاه مریم گلی برای خانم های باردار و شیرده توصیه نمی شود.


اسطوخودوس

اسطوخودوس برای درمان درد
اسطوخودوس درمان درد

همیشه در منزل و یا جعبه ی کمک های اولیه ی مسافرتی خود، یک شیشه روغن گیاهی اسطوخودوس داشته باشید. گیاه اسطوخودوس تسکین دهنده، ضداسپاسم و آرامش بخش است و تمام خواص یک مسکن را دارا می باشد.
روش استفاده از گیاه اسطوخودوس
چند قطره روغن گیاهی اسطوخودوس را به محل دردناک بمالید. استفاده از روغن اسطوخودوس برای تسکین درد و بهبود سوختگی های جزئی فوق العاده است.
ماساژ عضلات دردناک با روغن اسطوخودوس نیز کارساز است. اگر دندان تان درد می کند می توانید چند قطره از این روغن را روی گونه تان بمالید و به آرامی ماساژ دهید.
گیاه آرنیکا حاوی خواص ضدالتهابی بوده و مسکن طبیعی است


بروملین (BROMELAIN)

بروملین برای درمان درد
بروملین درمان درد

بروملین، آنزیمی است که از ساقه آناناس استخراج می‌شود. این ماده، سطح پروستاگلاندین را کاهش می‌دهد. پروستاگلاندین‌ها ، ترکیباتی لیپیدی هستند که در بدن اثرات شبه هورمونی دارند و به ‌همین ‌دلیل با توجه به نوع گیرنده‌هایی که به آن‌ها متصل می‌شوند، می‌توانند اثرات متفاوتی ایجاد کنند.

اگر مبتلا به التهاب و درد مفاصل ( آرتریت )، بیماری‌های مرتبط با تنش‌های عضلانی- اسکلتی مانند سندرم مفصل گیجگاهی فکی (اختلال در فعالیت عضلات و اعصاب فک) یا التهابات مرتبط با تروما و ضربه هستید، بروملین می‌تواند برای شما مفید باشد و درد را کاهش دهد. این آنزیم در میوه تازه آناناس نیز یافت می‌شود.

بروملین همچنین می‌تواند به ترمیم و بهبود عضلات و بافت هم‌بند نیز کمک کند.


آرنیکا (گل همیشه بهار کوهی)

آرنیکا برای درمان درد
آرنیکا درمان درد

آرنیکا با آن گل های کوچک زردرنگ شهرت زیادی در تسکین درد دارد. به خاطر اینکه حاوی خواص ضدالتهابی بوده و مسکن طبیعی است.
اگر پایتان پیچ خورد، رگ به رگ شد و یا هر قسمتی از بدن تان ضربه دید، می توانید به سراغ این گیاه بروید.
روش استفاده از گیاه آرنیکا
پماد آرنیکا در داروخانه ها به فروش می رسد. می توانید مقداری از آن را روی محل رگ به رگ شده یا ضربه دیده بزنید و به آرامی ماساژ دهید.


آویشن

آویشن برای درمان درد
آویشن درمان درد

یکی دیگر از گیاهان دارویی پر خاصیت، گیاه آویشن است که از زمان های بسیار قدیم برای درمان انواع بیماری ها مورد استفاده قرار می گرفته است. آویشن که یک گیاه علفی و معطر به حساب می آید به وفور در صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی و آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد.

از جمله مزایای این گیاه می توان به درمان سرد درد، سرماخوردگی، دردهای مزمن گوش، سرخک، تقویت اعصاب و… اشاره کرد. از ویژگی های بسیار مهم گیاه آویشن می توان به خاصیت ضد تشنج و ضد صرع و ضد نفخ بودن آن اشاره کرد. همچنین استفاده مرتب از این گیاه باعث تقویت بینایی و تقویت معده می شود.


بابونه

بابونه برای درمان درد
بابونه درمان درد

برای سردردهای شدید، میگرن و یا سردردهای جزئی روزانه. بابونه می تواند باعث تسکین سردرد، رفع خارش پوست و تسکین دردهای گوارشی شود. گیاه بابونه ضدالتهاب است و می تواند به ناحیه ی دردناک نفوذ کرده و درد را از بین ببرد.
روش استفاده از گیاه بابونه
برای تسکین خارش پوست، 10 قطره از روغن بابونه را با 10 قطره روغن گیاهی شمعدانی معطر و 10 میلی لیتر روغن حمام یا روغن زیتون مخلوط کرده و به آب وان اضافه کنید و 20 دقیقه در آن بخوابید. لازم نیست بدنتان را آب کشید.
برای دردهای گوارشی، دو قطره از روغن بابونه را با 5 قطره روغن بادام شیرین مخلوط کرده و روزانه سه مرتبه روی شکمتان را ماساژ دهید.
برای تسکین سردرد، یک قطره روغن گیاهی نعنا فلفلی و یک قطره روغن گیاهی بابونه را با هم مخلوط کرده روی پیشانی و گیجگاه ها زده و به آرامی ماساژ دهید.
استفاده  روغن های گیاهی  بابونه برای خانم های باردار، شیرده و کودکان توصیه نمی شود.


میخک

میخک برای درمان درد
میخک درمان درد

از میخک هم مانند سایر مکمل‌های گیاهی می‌توانید برای درمان طیف وسیعی از بیماری‌ها استفاده کنید. میخک به کاهش حالت تهوع و درمان سرما‌خوردگی کمک می‌کند. این گیاه همچنین می‌تواند تسکین‌دهنده سردرد و درد ناشی از التهاب مفاصل باشد. میخک دارای اثر ضد درد دندان نیز هست.

می‌توان از میخک به‌عنوان مسکن موضعی استفاده کرد. یک مطالعه استفاده از میخک را برای درمان عفونت‌های قارچی پیشنهاد می‌دهد، هرچند که برای اثبات اثربخشی این پیشنهاد، انجام تحقیقات بیشتر ضروری به‌نظر می‌رسد. اوژنول، ماده فعال موجود در میخک، یک مسکن طبیعی است که در برخی داروهای بدون ‌نسخه موضعی نیز وجود دارد.

مالیدن مقدار کمی روغن میخک روی لثه‌ها می‌تواند درد دندان را به‌طور موقت و تا زمان مراجعه به دندان‌پزشک تسکین دهد؛ اما اگر مقدار زیادی روغن میخک رقیق‌ نشده را روی لثه‌هایتان بمالید، این کار احتمالاً به لثه‌ها آسیب می‌رساند؛ بنابراین قبل از استفاده از این روش در خانه، بهتر است با دندان‌پزشکتان مشورت کنید.

اگر دچار اختلالات خونریزی هستید یا از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنید، باید هنگام مصرف فرآورده‌های حاوی میخک بسیار محتاط باشید، زیرا روغن میخک می‌تواند خطر خون‌ریزی غیرعادی را افزایش دهد.


کلام و نکته آخر

  • در استفاده از گیاهان دارویی زیاده روی نکنید.
  • مصرف گیاهان دارویی باید طبق نظر متخصصان طب سنتی باشد.
  • زنان باردار و خانم هایی که در دوران شیردهی قرار دارند نباید خودسرانه گیاهان دارویی مصرف نمایند.

“مصرف خودسرانه دارو عوارض و آسیب‌هایی جدی دارد لطفا از مصرف خودسرانه دارو بپرهیزید”

شما تجربه استفاده از گیاهان ضد درد را دارید؟ کدام گیاه برای شما بهتر عمل می‌کند؟ تجربه‌تان را برای ما و دیگران بنویسید.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

تحریریه/شاه حاتمی وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *