درمان گیاهی رفلاکس معده
رفلاکس معده یکی از بیماریهاییست که میتواند زندگی ما را تحت تاثیر قرار دهد. این مسئله تنها مربوط به معده نیست و ممکن است در اثر بیتوجهی و درمان نشدن، به بخشهای دیگر دستگاه گوارش هم آسیب بزند. به عنوان مثال رفلاکس معده میتواند به حنجره و مری نیز آسیب برساند و در دراز مدت سبب ایجاد سرطان مری شود. به همین دلیل با بروز علائم برگشت اسید معده، باید به دنبال درمان آن باشید و به پزشک مراجعه کنید.

البته طب سنتی نیز برای کاهش سختی و علائم برگشت اسید معده، داروهای گیاهی سادهای تجویز کرده که میتوانید با مصرف آنها شدت بیماری و علائم خود را کاهش دهید و مانع از پیشرفت آن شوید.
علائم ابتلا به رفلاکس معده

علائم ابتلا به رفلاکس معده، گیر کردن غذا در مری، التهاب توام با سوزش، حالت تهوع، سرفههای مزمن، خس خس سینه، علائم شبه آسم و پوسیدگی و فرسایش میانی دندانها هستند. در درمان این بیماری یافتن منشا اصلی بروز آن، مهمترین گام محسوب میشود.
داروی های گیاهی برای درمان رفلاکس معده
گل ختمی در درمان سوزش معده

دو قاشق غذاخوری از ریشه خشک شده گل ختمی را در یک چهارم لیوان آب بریزید و بگذارید یک شب بماند، روز بعد آن را میل کنید، گل ختمی زرد خواص ضد التهابی و تسکین دهنده برای معده و مری دارد.
زیره برای درمان رفلاکس معده

دانه های زیره می توانند به درمان رفلاکس اسید کمک کنند، زیرا باعث تحریک هضم میشوند و مسائل گوارشی مانند اسیدیته و گاز معده را کاهش میدهند.
یک قاشق چای خوری از دانه های زیره را در یک فنجان آب بجوشانید. اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بماند و سپس آب آن را بگیرید. این چای را صبح و بعد از هر وعده غذایی بنوشید. شما همچنین میتوانید در هنگام پخت و پز این ادویه را به غذاهای خود اضافه کنید.
خردل زرد برای درمان گیاهی رفلاکس معده

خردل زرد، یکی دیگر از داروهای خانگی شایع برای درمان رفلاکس اسید است.که به آن کمک میکند تا اسید معده را خنثی کند. محتوای سرکه در این مواد غذایی حاوی یک اسید ضعیف است که سطح PH اسید معده را کاهش میدهد. هنگامی که دچار حملات رفلاکس اسید شدید، فورا برای تسکین ، یک قاشق چای خوری خردل زرد بخورید. اگر برای شما بیش از حد قوی و غلیظ است، با یک لیوان آب ترکیب کنید.
نکته: اگر چه در بسیاری از موارد ممکن است که رفلاکس را از بین ببرد. اما در بعضی از مردم سوزش معده را بدتر میکند.
سرکه سیب برای درمان رفلاکس معده

سرکه سیب، یکی از موثرترین درمان های خانگی برای رفلاکس معده محسوب می شود.اسید آن، به هضم غذا کمک می کند و تولید اسید در معده را متعادل می سازد.
یک تا دو قاشق چای خوری سرکه سیب را در یک فنجان آب گرم بریزید و 20 الی 30 دقیقه قبل از هر وعده غذایی، بنوشید. این درمان را حداقل تا چند ماه ادامه دهید.
زنجبیل برای درمان گیاهی رفلاکس معده

زنجبیل که برای درمان حالت تهوع بسیار مناسب است در درمان بیماری های مختلف معده هم استفاده می شود و برای درمان سوزش معده مناسب است، زنجبیل را می توانید در داخل غذاهای مختلف استفاده کنید و به این شکل مصرف خوشمزه تری از دارو خواهید داشت.
ریشه شیرین بیان برای رفع رفلاکس معده

ریشه شیرین بیان برای رفلاکس اسید مفید است، زیرا برای معده خواص درمانی دارد.غشا های مخاطی را نرم و آرام میکند و از پوشش و لایه های روده محافظت میکند، التهاب معده و اسپاسم معده را کاهش میدهد.
نصف قاشق چای خوری پودر ریشه شیرین بیان را درون یک فنجان آب بریزید.آب آن را بگیرید و 15 الی 20 دقیقه قبل از هر وعده غذایی بنوشید.از این درمان 2 یا بار در روز، به مدت 1 هفته استفاده کنید.
همچنین میتوانید قبل از هر وعده غذایی، 1 یا 2 قرص 400 میلیگرمی حاوی شیرین بیان را مصرف کنید. و این کار را حداقل تا چند هفته ادامه دهید.
جوش شیرین برای درمان رفلاکس معده

مصرف جوش شیرین برای درمان گیاهی رفلاکس معده باید با دقت فراوان باشد زیرا به دلیل وجود سدیم در ترکیب آن باعث افزایش فشار خون می شود پس کسانی که فشار خون بالایی دارند بهتر است از درمان دیگری استفاده کنند، از طرف دیگر نباید مصرف آن طولانی مدت شود.
بادرنجبویه در درمان رفلاکس معده

برای درمان گیاهی رفلاکس معده می توانید از بادرنجبویه هم استفاده کنید که علاوه بر درمان رفلاکس مانع نفخ معده و روده هم می شود، برای مصرف این گیاه که می توانید شربت آن را هم درست کنید بیش از یک تا دو قاشق غذاخوری استفاده نکنید، همچنین می توانید از عرق بادرنجبویه استفاده کنید.
رازیانه برای درمان گیاهی رفلاکس معده

رازیانه برای از بین بردن اسپاسم معده این گیاه بسیار توصیه می شود زیرا اثرات ضدالتهابی هم دارد، در مصرف آن می توانید هم به شکل جویدن دانه های رازیانه آن را استفاده کنید که نصف قاشق چای خوری برای جویدن کافیست و هم می توانید آن را در آب جوش بریزید و ده دقیقه بعد مصرف کنید، البته دقت کنید که بیشتر از یک قاشق غذاخوری نشود، چند روز، حداقل تا از بین رفتن حس سوزش، برای این کار کافیست و روزانه دو یا سه بار باید مصرف شود.
آب گرم و آبلیموی تازه برای جلوگیری از بالا آمدن اسید معده

این ترکیب بی خطر که به سادگی در تمام خانه ها پیدا می شود شاید راه حل مناسبی باشد، کافیست صبح قبل از هرچیز یک لیوان آب گرم و آبلیمو میل کنید و بیست دقیقه بعد به سراغ صبحانه بروید، در این صورت معده می تواند اسید خود را متعادل کند.
خار مریم برای درمان موقت سوزش سردل

خار مریم سرشار از کلسیم است و برای رفلاکس بسیار مفید است، اما توجه کنید که بیش از 200 گرم از شیره آن را نباید مصرف کرد.
نارون لغزنده برای رفع رفلاکس معده

یک قاشق غذا خوری از پودر گیاه نارون را در فنجانی آب داغ بریزید و چند دقیقه صبر کنید، سه بار در روز می توانید از این روش استفاده کنید و تا زمانی که نشان بهبودی را ببینید ادامه دهید.
به دلیل وجود خواص تسکین دهنده در این گیاه به مری و معده شما کمک خواهد کرد و اثر ضد التهابی هم خواهد گذاشت.
سنبل ختایی در درمان رفلاکس معد

برای مصرف سنبل ختایی باید آن را با عصارهی سیر و هویج و رازیانه ترکیب کنید و سه بار در روز استفاده کنید، توجه کنید که هر بار مصرف نباید بیش از یک میلی لیتر باشد.
آنتی اکسیدان ها

ویتامین های E، A وC از بازگشت اسید معده جلوگیری می کنند و می توانید از طریق مکمل ها و مولتی ویتامین های مختلف آن ها را دریافت کنید اما بهترین راه دریافت آن ها خوردن میوه ها و ماهی است.
نکات اضافی و تکمیلی برای کاهش و رفع رفلاکس معده:
- خوردن یک عدد سیب قرمز خوشمزه یا مقداری بادام بعد از هر وعده غذایی میتواند به جلوگیری از رفلاکس معده کمک کند.
- مواد غذایی پروبیوتیک مانند ماست را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
- غذاهای سنگین نخورید( مخصوصا قبل از خواب)-وزن اضافی خود را کاهش دهید.
- سعی کنید عاملی را که باعث رفلاکس اسید معده میشود،بیابید و تا حد ممکن از آن اجتناب کنید.
- شایع ترین عوامل آن عبارتند از سیگار کشیدن، نوشیدن الکل، نوشیدنی های کربنات دار یا قهوه، خوردن شکلات، میوه های مرکبات، پیاز،سیر،ادویه،غذاهای سرخ شده یا چرب.
- سعی کنید که به سمت چپ بدن خود بخوابید. مطالعات نشان میدهد که خوابیدن به سمت راست، ممکن است مشکلات رفلاکس اسید را تشدید کند.
- مواد غذایی پروبیوتیک مانند ماست را در رژیم غذایی خود بگنجانید.