توضیحات
جوش شیرین چیست
جوش شیرین (Baking soda) با نام دیگر بی کربنات سدیم (Bicarbonate of Soda) ماده ای شیمیایی است که در صنایع غذایی به خصوص تولید کیک و شیرینی به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده که نوعی نمک است از ترکیب یون Na و یون بی کربنات تشکیل می شود. ماده ی فوق یک کریستال جامد سفید رنگ است که اغلب ظاهر آن به صورت پودری می باشد.
این ترکیب شیمیایی بدون بو بوده و دارای طعم تقریبا شور است. جوش شیرین به صورت پودر سفید در دسترس است و کاربردهای مختلفی در آشپزی و مصارف دارویی دارد.
جوش شیرین یک پودر قلیایی بسیار ملایم است که هنگام مخلوط کردن آن با آب، کمی pH را افزایش می دهد. همچنین یک ضد عفونی کننده ملایم است که از رشد باکتری ها جلوگیری می کند. این ترکیب شیمیایی یک آنتی باکتریال و خنثی کننده pH است.
طبیعت جوش شیرین:
طبع جوش شیرین گرم است.
تاریخچه جوش شیرین:
تاریخچه جوش شیرین به هزاران سال بر می گردد. اولین کسانی که از جوش شیرین برای تمیز کردن دندان های خود و تهیه رنگ استفاده کردند، مصریان باستان بودند. در سال ۱۸۰۱ داروساز والنتین رز، به بی کربنات سدیم اعتبار بخشید. در سال ۱۸۴۶ نیز دو نانوای آمریکای، جان دوایت و آستین چرچ از جوش شیرین برای تهیه نان استفاده کردند و اعتبار بیشتری به این ترکیب شیمیایی بخشیدند.
تفاوت جوش شیرین و بکینگ پودر:
محصول فوق یک ترکیب شیمیایی قلیایی است اما بکینگ پودر حاصل واکنش محصول فوق با اسید است. اسید داخل بکینگ پودر معمولا به شکل نمک است یعنی تا زمانی که مایعی اضافه نشود واکنشی رخ نخواهد داد. عموما از جوش شیرین در روش هایی استفاه میشود که در دستور پخت آن از مواد اسیدی مانند ماست استفاده بشود اما اگر در دستور پخت از مواد اسیدی استفاده نشود از خود بکینگ پودر که خود شامل اسید میباشد استفاده می گردد.
خواص جوش شیرین
جوش شیرین برای سفید کردن دندان ها
اگر دوست دارید دندانهایتان مثل مروارید سفید به نظر برسند، با ترکیب یک قاشق چایخوری از ماده ی فوق و کمی آب، یک خمیر ساختگی درست کنید. تنها یک بار در هفته این خمیر را روی دندانهایتان بمالید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه روی آنها بماند. سپس دهان و دندانتان را بشویید.
خواص جوش شیرین برای پوست و مو
از این ترکیب میتوان به عنوان بوگیر طبیعی ، لایه برداری پوست ، نرم کننده دست ، تسکین دهنده و ماساژ پا ، تسکین خارش پوست استفاده کرد. همچنین از دیگر کاربردهای محصول فوق میتوان به مقابله با جوش سرسیاه ، پاک کردن سموم و دیگر ضایعات پوستی ، مقابله با شوره سر ، از بین بردن تیرگی زیر بغل و نرم کردن پوست آرنج و سر زانو نیز اشاره کرد.
با کمک این ماده میتوان اشیا و خارهای ریز فرو رفته در پوست را بیرون آورد ، برای بسیاری از ما گاها موقعیت هایی پیش می آید که اشیا ریزی مانند خار به درون پوست نفوذ میکند و خارج کردن آن کار راحت و آسانی نیست اما با کمک این محصول میتوان به راحتی این کار را انجام داد فقط کافیست قسمت آسیب دیده را روزی دو بار با محلول جوش شیرین و اب گرم بخیسانید و پس از چند روز به راحتی میتوان شی را بیرون آورد.
تسکین نیش زدگی و گزیدگی با جوش شیرین
یکی دیگر از استفاده های فوق العاده جوش شیرین در خارش و درد ناشی از نیش است. خمیری را با مخلوط کردن جوش شیرین و آب آماده کنید و آن را روی قسمت آسیب دیده بدن خود بمالید تا تورم را تسکین دهد.
جوش شیرین برای آفتاب سوختگی و برنز کردن
اشعه خورشید می تواند باعث آسیب جدی به پوست درخشان شما شود. جوش شیرین می تواند به طور کامل پوست را سریعا بهبود ببخشد ؛ برای این، فقط باید یک حمام جوش شیرین داشت، و یا آن را روی مناطق آسیب دیده زد و بعد شستشو داد.
کاهش پیشرفت بیماریهای مزمن کلیوی
افراد مبتلا به بیماریهای مزمن کلیوی (CKD)، به تدریج عملکرد کلیههای خود را از دست میدهند. کلیه نقش بسیار مهمی در بدن دارد، چون به از بین بردن مواد زائد در بدن کمک میکند. همچنین در تعادل مواد معدنی مهم مانند پتاسیم، سدیم و کلسیم مفید است.
یک مطالعه نشان داد که بیماران کلیوی با مصرف مکملهای سدیم بیکربنات، کاهش پیشرفت سریع بیماری خود را تجربه کردند. حتما قبل از مصرف این ترکیب با پزشک خود مشورت کنید.
کمک به اثربخشی بیشتر بعضی از فرآیندهای درمان سرطان
سرطان، دومین علت مرگ و میر در جهان است. بعضی از تحقیقات نشان دادهاند که جوش شیرین میتواند به موثرتر واقع شدن داروهای شیمی درمانی کمک کند.
در واقع جوش شیرین محیط را برای تومورها کمتر اسیدی میکند، که این مسئله برای شیمی درمانی مفید است. با این وجود، به تحقیقات انسانی بیشتری در این زمینه نیاز است.
کاربرد جوش شیرین
- خنثی کردن بوی یخچال
- خوشبوکنندهی هوا
- سفید کردن لباسها
- از بین بردن بوی بد زبالهها
- از بین بردن لکههای سمج فرش
- تمیز کردن میوه و سبزیجات
- براق کردن نقرهجات
- تمیز کردن قابلمهای که در آن غذا سوخته یا ته گرفته است
- خاموش کردن آتش ناشی از روغن و چربی
- نابودکنندهی علفهای خانگی
- برطرف کنندهی بوی بد کفش
- باز کردن گرفتگی سینک
- تمیز کردن صندلی و کفپوش های ماشین
مضرات و عوارض جوش شیرین
- جوش شیرین نباید در مقدار زیادی مصرف شود.
- ممکن است باعث تحریک پوست و چشم شود.
- همیشه یک آزمایش بر روی پوست خود قبل از استفاده از آن انجام دهید.
- اگر از دارویی مصرف می کنید، برای مصرف جوش شیرین با پزشک مشورت کنید.
نکته مهم! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
خرید جوش شیرین:
پخش نیکنامی جوش شیرین را به صورت کاملا تازه، درجه یک و بهداشتی عرضه می نماید. کیفیت این محصول تضمینی میباشد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.