منوی دسته بندی
  • اسفرزه 1 × 87,150 تومان

جمع جزء: 87,150 تومان

مشاهده سبد خریدتسویه حساب

بزن بریم

خواص و مضرات فلفل تند

فلفل تند یا چیلی از میوه های گیاهان فلفلی است که به خاطر طعم تندشان معروف هستند. آن ها با فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی مرتبط هستند و بیشتر به گونه ای تعلق دارند که از لحاظ علمی به عنوان کاپسیکوم آنوم شناخته می شود. فلفل چیلی جزو مواد خوراکی است که در انواع غذا ها و سس ها و ادویه های مختلف استفاده می شود. انواع زیادی فلفل چیلی وجود دارند، مانند فلفل ماین و فلفل هالوپینو.

خواص و مضرات فلفل قرمز تند
خواص و مضرات فلفل قرمز تند

بسیاری از مردم به‌خصوص چینی‌ها و همچنین هم‌وطنانمان در شهرهای جنوبی ایران غذای تند می‌خورند، زیرا طعم تندی را دوست دارند و دیگران درک نمی‌کنند که چرا آن‌ها خودشان را با غذای گرم و تند شکنجه می‌دهند. محققان دریافتند که خوردن غذای تند فواید زیادی دارد که البته فواید خوردن غذای تند برای زنان بیشتر از مردان هست. شاخص‌های‌ زیادی وجود دارد کـه بر علاقه افراد بـه غذاهای تند تأثیر می‌گذارد. تأثیرات اجتماعی و فرهنگی، تفاوت‌های‌ فیزیکی، مزاج فرد و صفات شخصیتی وی ازجمله این عامل‌اند. این افراد بـه دنبال کسب هیجان یا بـه دنبال احساسی جدید و پیچیده هستند، خوردن غذای تند برکنار طعم ماجراجویانه‌ای کـه بـه زندگی می‌دهد برای سلامت نیز مزایایی دارد. مصرف غذای تند برخلاف باور بسیاری از مردم نه‌تنها عوارض زیادی برای بدن نداشته بلکه فواید آن برای معده و دردهای آن و همچنین سلامت قلب ثابت‌شده است.


فلفل ها در دو گروه در بازار عرضه میشوند:

1- فلفل سبز تند که بعد از رسیدن به رنگ قرمز در می آید و به «فلفل فرنگی» نیز معروف است این نوع از فلفل در کتب طب سنتی با عنوان «فلفل احمر» یا «فلفل هندی» نام برده می شود.

فلفل هندی تند
فلفل تند

2- نوع دوم از فلفل های سبز، فلفل سبز شیرین مثل فلفل دلمه ای یا فلفل شیرین هستند.

فلفل دلمه ای
فلفل شیرین

خواص فلفل تند

این نوع فلفل‌های تند که به دلیل ترکیب گیاهی فعالی به نام کاپسایسین، دارای طعمی تند هستند، خواص بی‌شماری نیز دارند که آن‌ها را در این بخش از پخش نیکنامی مورد بررسی قرار خواهیم داد.


فلفل تند برای افزایش سلامت قلب

فلفل تند برای افزایش سلامت قلب
فلفل تند برای افزایش سلامت قلب

کپسایسین به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید کمک می کند که خطر تشکیل لخته خونی را کاهش می دهد و خطرات ناشی از حمله قلبی ، سکته یا لخته خون کشنده را هم کاهش می دهد.


خواص آنتی اکسیدانی فلفل تند

خواص آنتی اکسیدانی فلفل تند
خواص آنتی اکسیدانی فلفل تند

آنتی اکسیدان بسیار زیادی که در فلفل تند موجود است، سبب می‌شود تا بدن توانایی مقاومت در برابر انواع ویروس‌‌ها و باکتری‌ها را داشته باشد و آن‌ها را دفع نماید


تقویت سیستم ایمنی بدن با فلفل تند

تقویت سیستم ایمنی بدن با فلفل تند
تقویت سیستم ایمنی بدن با فلفل تند

فلفل چیلی به دلیل محتوای بالای ویتامین ها, به ویژه ویتامین A و C به عنوان یک تقویت کننده ایمنی شناخته شده است. ویتامین A برای حمایت از بافت مخاطی از جمله مجاری تنفسی, مجاری ادراری و دستگاه گوارش بسیار ضروری است.

این ویتامین ها, کمک به دفاع اولیه بدن در برابر عفونت ها و میکروب ها است. ویتامین C به تشکیل و حفظ بافت های ارتباطی و عروقی کمک می کند و اطمینان می دهد که بدن شما قوی است و گردش خون مناسب است.


خواص ضد سرطانی فلفل تند

خواص ضد سرطانی فلفل تند
خواص ضد سرطانی فلفل تند

کاپسایسین در فلفل‌های تند بدون صدمه رساندن به سلول‌های سالم بدن، سلول‌های سرطانی را نابود خواهد کرد که همین امر به آن خاصیت ضدسرطانی می‌بخشد.

در کشورهایی همچون هند و مکزیک به دلیل مصرف بالای فلفل تند توسط مردم، ابتلا به سرطان بسیار کمتر مشاهده شده است.


خواص ضد التهابی فلفل تند

کپسایسین یک عامل ضد التهاب قوی است و در واقع باعث مهار فعالیت پپتیدهای ویژه در بدن می شود که باعث تحریک و التهاب می شود.

درد هایی مانند ورم مفاصل، سردرد، فشار سینوسی و درد مفاصل، معمولاً توسط واکنش های التهابی به وجود می آیند. کپسایسین این واکنش ها را آرام می کند و منجر به کاهش درد می شود.


درمان سرماخوردگی با فلفل تند

درمان سرماخوردگی با فلفل تند
درمان سرماخوردگی با فلفل تند

افزایش متابولیسم بدن بر اثر مصرف فلفل تند سبب می‌شود تا حرارت و تعریق بدن افزایش یافته و مشکلات ناشی از بیماری سرماخوردگی کاهش یابد.

همچنین فلفل تند سبب گشایش مجاری تنفسی و رفع مسائل سینوزیتی خواهد شد.


فلفل تند کمک به درمان دیابت

فلفل تند کمک به درمان دیابت
فلفل تند کمک به درمان دیابت

تحقیقات نشان داده است که خوردن غذاهای حاوی فلفل چیلی می تواند برای افرادی که از دیابت رنج می برند، بسیار مفید باشد. به نظر می رسد که چیلی مقدار انسولین مورد نیاز برای هضم غذا، تبدیل به سطح کلی قند خون را کاهش می دهد. این کاهش در تولید انسولین نیز به کاهش فشار کبد کمک می کند. حتی افزودن مقدار کمی فلفل چیلی به رژیم غذایی شما می تواند منجر به بهبودی تدریجی و چشمگیری در وضعیت سلامتی شود. با فلفل ملایم شروع کنید و بعد انواع تندترش را امتحان کنید.


فلفل تند کمک به هضم غذا

فلفل تند کمک به هضم غذا
فلفل تند کمک به هضم غذا

مصرف فلفل تند سبب می‌شود تا ترشحات هیدروکلریک در معده افزایش یابند که همین امر هضم غدا را بهتر می‌کند.

به علاوه فلفل تند به دلیل افزایش جریان خون در پیرامون بافت‌های معده، موجب راحت‌تر شدن هضم غذا شده و همچنین میکروب‌ها را نیز در معده دفع می‌کنند.


خواص فلفل قرمز تند برای دندان و لثه

خواص فلفل قرمز تند برای دندان و لثه
خواص فلفل قرمز تند برای دندان و لثه

فلفل قرمز حاوی ویتامین c فراوان است که به استحکام لثه ها و دندان ها کمک می کند.


بهبود کم خونی با فلفل قرمز

مصرف فلفل قرمز موجب جذب بهتر آهن در بدن می شود و برای افراد دچار کم خونی بسیار مفید است.


دیگر خواص فلفل تند

  • فلفل قرمز برای درمان اسهال خونی
  • فلفل تند ضد عفونی کننده حلق
  • فلفل قرمز تند برای بهبود آسم
  • فلفل قرمز برای تسکین برونشیت مزمن
  • برای تسکین سرفه های شدید
  • ضد احتقان
  • فلفل تند برای رشد موهای سر

مضرات و عوارض فلفل تند

مضرات فلفل تند
مضرات فلفل تند

به طور کلی، فلفل تند نباید توسط کسی که از مشکلات التهابی غشا مخاطی رنج می برد، به ویژه اختلالات گوارشی مثل برگشت اسید یا زخم گوارشی مصرف شود. اما اثرات جانبی فلفل تند به سیستم گوارشی محدود نمی شود. عناصر فعال بیولوژیکی در فلفل می تواند بر دهان، چشم ها، پوست و چندین سیستم و اندام های دیگر بسته به شرایط سلامتی موجود یا حساسیت های موجود تاثیر بگذارد.


عوارض فلفل تند برای بواسیر و هموروئید

افراد مبتلا به بواسیر و هموروئید بهتر است از مصرف فلفل تند و حتی غذاهای تند اجتناب کنند.


عوارض فلفل تند برای پوست

تماس فلفل تند با پوست موجب تورم و قرمزی و درد می شود. اگر پوست حساسی دارید که به فلفل تند حساسیت شدید دارد، حتما در صورت تماس با فلفل تند از دستکش استفاده نمایید.


فلفل تند و سوزش معده

فلفل تند باعث سوزش و رفلاکس معده میشود
فلفل تند باعث سوزش و رفلاکس معده میشود

فلفل تند سبب سوزش معده و برگشت اسید معده می شود، پوشش معده را تحریک می کند و باعث می شود که مخلوط معده به مری بیشتر بالا بیاید و در نتیجه احساس سوزش سر دل در فرد ایجاد شود.


فلفل قرمز آسیب به غدد چشایی

مصرف مداوم فلفل تند به غدد چشایی آسیب می رساند. در صورت آسیب غدد چشایی، فرد قادر به تشخیص طعم غذا ها نخواهد بود. از همین رو افرادی که به طور مداوم از غذاهای تند و فلفل تند استفاده می کنند متوجه طعم تند فلفل نمی شوند و این تندی آزارشان نمی دهد.


کلام آخر

فلفل تند یکی از ادویه‌های محبوب جهان است که مصرف آن سبب طعم خوشی در انواع غذاها خواهد شد.

فلفل تند دارای خواص بسیار زیادی است اما باید در مصرف آن زیاده‌روی نکرد زیرا در این صورت نه تنها فایده‌ای نخواهد داشت بلکه سبب مضراتی نیز می‌شود.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

تحریریه/شاه حاتمی وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *